20.05.2021

Pravo izbora na najbolju stolariju

Kada su u pitanju ulazna ili zadnja vrata za kuću, potrošač je suočen s velikim izborom. Da li birate između PVC, drvenih vrata ili kompozitnih vrata?

Kada su u pitanju ulazna ili zadnja vrata za kuću, potrošač je suočen s velikim izborom. Da li birate između PVC, drvenih vrata ili kompozitnih vrata?

Ono što možda ne znate je da aluminijumska vrata takođe mogu pružiti verodostojne mogućnosti u poređenju sa kompozitnim vratima, PVC vratima i drvenim vratima. Ako ste trenutno na tržištu za nova vrata, postoje dobri razlozi zašto biste ih trebali smatrati aluminijumskim.

Aluminijumska vrata mogu biti šira i viša od PVCa.

Generalno se većina aluminijumskih vrata može napraviti mnogo veća od PVC. Kod većine sistema vrata se mogu izraditi do 2500 mm visoka ili viša ako je potrebno i do 1200 mm širine ili više pomoću nekih sofisticiranijih sistema. To znači da ne morate da dodate bočna i gornja svetla.To znači da imate koristi od korišćenja celokupnog otvora kao vrata, a ovo bi takođe moglo proći jeftinije jer dodavanje gornjih svetala ili bočnih panela na vrata dodaje ukupnim troškovima. Više stakla i manje vidljivi okviri sa aluminijumskim vratima. Da li ste znali da je aluminijum dva i po puta jači od PVC? Ako se odlučite za aluminijumska vrata, ne samo da ćete imati mnogo vitkija vrata, već ona koja stvarno mogu podržati veće veličine i vidljiviju površinu stakla.

Za vas ovo znači atraktivnija, estetski ugodnija vrata, koja su atraktivnija i daju vam više staklenih površina sa manje vidljivih okvira. Aluminijumska vrata daju vam diskretni ili čak nevidljivi hardver.Obično se koriste na kompozitnim i drvenim vratima daleko su glomaznija i napadnija nego kod aluminijumskih vrata. To je zato što PVC stolarija okviri koji se nalaze u kompozitnim vratima i vratima obloženim PVCom trebaju ojačanje i glomazniji hardver da izdrže težinu krila vrata. To nije slučaj sa aluminijumom koji je tanji i ne treba ojačanje da bi hardver imao odgovarajuće jaku tačku fiksiranja. Šarke pronađene na aluminijumskim vratima su izuzetno tanke, a kod nekih vrata, možete imati čak i potpuno nevidljive šarke. Takve su prednosti aluminijumskih vrata.