06.07.2020

PVC stolarija Beograd

Za naš glavni grad je karakteristična košava, jugoistočni vetar čiji udari dostižu velike brzine, a koja donosi suvo i hladno vreme. U takvim klimatskim uslovima koje karakterišu košava, izražena leta sa velikim brojem vrelih dana i hladne zime, kvalitetna stolarija predstavlja spasonosno rešenje. Kao najbolja po svojim osobinama, ali i pristupačnoj ceni, tržište je osvojila PVC stolarija.

Nekretnine u Beogradu

Beograd, kao glavni i najveći grad u Srbiji, ali i nekadašnjoj Jugoslaviji uvek je bio najnaseljeniji sa stalnom tendencijom koncentrisanja stanovništva u njemu. Sa konstantnin prilivom stanovništva javlja se hroničan nedostatak stambenih jedinica što uzrokuje da je novogradnja u stalnom porastu kao posledica povećane potražnje u oblasti prometa nekretnina. Ekspanzija u novogradnji je uzrokovala povećanu proizvodnju građevinskih elemenata, a samim tim i stolarije. Sa druge strane, Beograd kao i svaku svetsku metropolu, odlikuje i veliki broj reprezentativnih starih objekata, ali i masovna stambena gradnja posebno karakteristična za opštinu Novi Beograd. Još uvek su u punoj upotrebi zgrade građene u periodu od 1948. do 1978. godine u čije se održavanje veoma malo ulagalo. Procesom otkupa nekretnina stanovi su prešli u privatno vlasništvo i nakon dužeg niza kriznih i problematičnih godina za državu i njeno stanovništvo napokon su se stvorili uslovi da vlasnici nekretnina ulažu u njihovo renoviranje. Kao prvi, ali svakako logičan potez, nameće se zamena stare, dotrajale stolarije.


Kada PVC stolarija štedi


...Montažom kvalitetne stolarije u mnogome ćete poboljšati kvalitet života u prestonici. Za to postoji niz razloga, ali na prvom i najvažnijem mestu je poboljšanje energetske efikasnosti i uštede koje se postižu smanjivanjem gubitaka energije koji su se ostvarivali kroz staru, rasušenu stolariju. Ručno izrađeni prozori pre 1978. godine su mesta na objektima kroz koja se ostvaruju najveći energetski gubici. Uzimajući u obzir činjenicu da se izolaciona stakla u svetu javljaju tek posle 1978. godine, kao i da se kroz prozore ostvaruju najveći gubici energije, a da su cene energenata u konstantnom porastu, jasno je zašto je u savremenom životu zadatak broj jedan zamena stolarije koja ne ispunjava svoju izolacionu funkciju. Uštede koje se ostvaruju manifestuju se kroz smanjenju potrošnju energenata, ali i na smanjenje emisije štetnih gasova u životnu okolinu koja je u direktnoj vezi sa utroškom energenata, obezbeđujući da Zemlja postane bolje mesto za život za sve nas. Razvijanje ekološke svesti stanovništva je u direktnoj vezi sa energetski efikasnim objektima, a svaka prestonica, pa i Beograd mora imati kao važnu tačku održivosti, brigu o zaštiti životne sredine.


PVC stolarija je idealna zaštita od košave


Za naš glavni grad je karakteristična košava, jugoistočni vetar čiji udari dostižu velike brzine, a koja donosi suvo i hladno vreme. U takvim klimatskim uslovima koje karakterišu košava, izražena leta sa velikim brojem vrelih dana i hladne zime, kvalitetna stolarija predstavlja spasonosno rešenje. Kao najbolja po svojim osobinama, ali i pristupačnoj ceni, tržište je osvojila PVC stolarija. Kao građevinski element obezbeđuje:

amortizaciju buke
smanjenje računa
zaštitu od košave i
lako održavanje.

Očuvanje energije zamenom stare, dotrajale stolarije otvara nove perspektive za proizvođače PVC stolarije i stimuliše građevinsku industriju, a vlasnicima stambenih i poslovnih objekata obezbeđuje funkcionalan i estetski krajnji proizvod.


Stolarija u Beogradu mora biti kvalitetna


pored prednosti, život u velikom gradu nosi sa sobom i veliki broj problema. Jedan od njih je svakako buka koja je posebno izražena na višim spratovima i u toku noći kada je organizmu potreban odmor i kvalitetan san. Zatim veći utrošak energije za hlađenje prostorija u toku leta, kao i energenata zimi ukoliko posedujete staru stolariju koja ne ispunjava svoju funkciju. Ugradnjom PVC stolarije rešićete se mnogih problema, poput farbanja, visokih računa i buke. Ali da bi PVC stolarija ispunjavala očekivano ona mora biti kvalitetno ugrađena. Posao zamene stare stolarije morate poveriti firmi sa iskustvom koja proizvodi kvalitetne PVC prozore i vrata, ali ima i obučene radnike koji svojim iskustvom i znanjem mogu da Vam posao ugradnje urade profesionalno. Posebno je bitno da posao poverite firmi koja je orjentisana na teritoriju Beograda jer one daju garanciju na ugrađeni element i mogu uvek lako i brzo da odreaguju na svaki Vaš upućen poziv.