29.12.2020

Stvari koje morate znati pre kupovine prozora

Pre svega, potrebno je razmotriti koju vrstu prozora želite, kakav bi trebao biti način otvaranja, boja i obim posla prilikom zamene.

Šta tačno?

Pre svega, potrebno je razmotriti koju vrstu prozora želite, kakav bi trebao biti način otvaranja, boja i obim posla prilikom zamene. Kupovina stolarije je životna odluka većine ljudi, pa vam savetujemo da se pre kupovine dobro informišete i posavetujete sa stručnjacima. Samo na taj način moći ćete da izaberete pouzdanog proizvođača koji će proizvoditi kvalitetan građevinski nameštaj, izvoditi profesionalnu i profesionalnu ugradnju, a takođe će vam pružiti efikasne usluge nakon kupovine.

 Koliko dobar prozor mi treba?

Svaki prozor je različit, pa je potrebno odabrati željenu toplotnu izolaciju. Nije bitno da li kupujemo prozor za višestambenu zgradu sa zajedničkim grejanjem, za privatnu kuću ili gradimo energetski štedljivu pasivnu kuću. Odluka za verifikovanog proizvođača profila i drugih sirovina je izuzetno važna, jer postoji velika razlika ako se proizvod proizvodi.

Kada mogu da očekujem nove prozore?

Vremena isporuke se veoma razlikuju od dobavljača do dobavljača - od 2 nedelje do 8 nedelja, što može biti veoma dugotrajno kada se žuri.

Da li kupujem od proverenog dobavljača?

Preporučujemo da izbegavate proizvode sa minimalnom garancijom, već se radije odlučite za proizvode renomirane kompanije koja garantuje kvalitet na svakom koraku.

Gde da kupim prozore?

Važno je odlučiti da li ćete proizvod kupiti od proizvođača sa dugom tradicijom ili od pridošlice ili još gore od raznih posrednika, koji su često puni obećanja, ali realizacija ide pešice. Važna odluka je i da li ćete kupiti proizvod proizveden u Nemačkoj ili uvozni proizvod čiji proizvođač može biti udaljen hiljadama kilometara.

 Zašto se cene prozora razlikuju?

Pre kupovine je dobro unapred se odlučiti da li ćete kupiti jeftin ili ćete se odlučiti za kvalitetan, izdržljiv i lepo dizajniran proizvod. Znate - Englezi kažu da nisu dovoljno bogati da bi jeftino kupovali.