18.01.2021

Vrhunski vodič za sigurnosna vrata

Da li želite da povećate sigurnost u kući?  Jedan od najvećih načina da se to postigne nije nova tehnologija i digitalne metode, već vremenski testirana  sigurnosna vrata. Sa čeličnim konstrukcijama i vijcima koji čuvaju od uljeza, kako bi vaš dom bio  sigurniji.

Da li želite da povećate sigurnost u kući?  Jedan od najvećih načina da se to postigne nije nova tehnologija i digitalne metode, već vremenski testirana  sigurnosna vrata. Sa čeličnim konstrukcijama i vijcima koji čuvaju od uljeza, kako bi vaš dom bio  sigurniji.

Ako se pitate kako funkcionišu sigurnosna vrata. U nastavku je vodič koji Vam pruža sve što treba da znate o sigurnosnim vratima.

Šta su sigurnosna vrata?

Sigurnosna vrata se sastoje od dva glavna dela. Prvo, imaju čeličnu strukturu. Zbog toga je mnogo teže razbiti sigurnosna vrata od standardnih drvenih vrata, koja je iznenađujuće lako  otvoriti. Drugi deo sigurnosnih vrata je sistem brave. Koristi čelične vijke koji se kližu duž vertikalnog i horizontalnog pristupa kako bi osigurali vrata i čelični okvir. Brave vrata i čelični okvir zajedno pružaju nenadmašnu sigurnost kuće. Ovo se može dalje poboljšati zastojem. To bi zahtevalo da vrata  imaju više od jednog ključa za njihovo otvaranje, što dodatno povećava sigurnost.

Dizajn

Koncept sigurnosnih vrata dočarava slike korisne, funkcionalne čelične ploče od metala. Međutim, stvarnost je daleko od toga. Sigurnosna vrata se mogu prilagoditi kao i svaka druga vrata. Kako su sve komponente, poput čeličnog okvira i vijaka, sakrivene unutra, tako sigurnosna vrata mogu izgledati kao i svaka druga normalna vrata. To znači da ih možete vezati za postojeću fasadu bilo kog doma, bilo da je to rezbareno drvo ili drugi izgled po narudžbi.

Dodatna sigurnost

Ako tražite još veću sigurnost, vrata možete opremiti dodatnim sigurnosnim uređajima. Jedna isprobana metoda je klasična špijunka, koja vam omogućava jednostavan način da vidite ko je na drugoj strani vrata pre nego što ih otvorite. Sigurnosna reza ili graničnik vrata su takođe odlična ideja. Kada je reza postavljena, vrata će se otvoriti samo za 10 mm, tako da možete videti ko je napolju, a da ih ne otvorite u potpunosti. Takođe možete dodati kamere ili interfonske sisteme.

Ostala sigurnosna vrata

Kada instalirate prednja sigurnosna vrata, ne biste trebali zanemariti druge delove imovine. Zadnja vrata mogu biti jednako ranjiva, pa se pobrinite da zaštitite sve ulaze u domu. Sigurnosna vrata se takođe koriste za različitie namene. Olujna vrata su vrsta sigurnosnih vrata koja mogu izdržati sve oblike oluja i nevremena. Idealni su ako živite u području koje se suočava sa ekstremnim vremenskim uslovima ili je sklono poplavama.