24/7 smo
Vam na usluzi
063 105 9222

Krediti za povećanje Energetske efikasnosti objekta
DOTRAJALA STOLARIJA STVARA GUBITKE

Stara i rasušena stolarija omogućava nesmetanu razmenu vazduha između unutrašnjosti objekta i spoljašnje sredine. I kada pomislite da to i nije tako loše jer imate prirodno i konstantno provetravanje prostorija onda vas visoki iznosi na računima vrate u realnost.

Naša zemlja doživljava klimatske promene koje su vidljive i nama kao običnim posmatračima dešavanja u prirodi, tako da ćete se sigurno složiti sa konstatacijom da je teško nabrojati dane u godini kada je moguće normalno funkcionisanje bez uključenih uređaja za grejanje ili hlađenje objekta. A za zagrevanje i klimatizaciju se troši energija koja se plaća. Sa slabijom izolacijom objekta i nesmetanim gubicima energije kroz dotrajalu stolariju taj utrošak značajno raste, tako da se nameće pitanje kako utrošiti što manje energije, jer je ona sve skuplja, ne samo kod nas već u celom svetu.

Energetska efikasnost objekta:

Stručnjaci već godinama imaju samo jedan cilj, a to je izgradnja energetski efikasnih objekata koji nemaju energetske gubitke. Kako se najveći gubici energije upravo ostvaruju kroz dotrajalu stolariju, a statistika kaže da se samo kroz dotrajale prozore ostvaruje oko 30% gubitaka celog objekta, onda je jasno da je prvi korak zamena stare stolarije. Nijedna investicija nije 100% isplativa kao zamena dotrajale stolarije. Tržište je, kao idealan proizvod, osvojila PVC stolarija svojom:

  • energetskom efikasnošću
  • trajnošću
  • cenom
  • estetikom i
  • lakim održavanjem.

Krediti za uštedu energije:

Kao veća investicija u svakom domu ili poslovnom prostoru , zamena stolarije zahteva i veće novčano ulaganje. Banke su prepoznale problem energetski nenefikasnih objekata i uključile se svojom ponudom kredita u kampanju očuvanja životne sredine i smanjenja eksploatacije i potrošnje ograničenih prirodnih resursa. Ponudom povoljnih kredita omogućavaju svojim klijentima najpovoljnije rešenje za povećanje energetske efikasnosti, odnosno zamene dotrajale stolarije. Atraktivna ponuda kredita, niske kamate i odabrane firme koje su prepoznate po kvalitetu izvršenih radova čine jedinstvenu ponudu koja građanima na jednostavan i lak način obezbeđuje po povoljnim uslovima sredstva za povećanje energetske efikasnosti objekta, stana ili poslovnog prostora.

…KAKO DO POVOLJNOG KREDITA?

Kupac jednostavno treba da se odluči za firmu koja je uključena u program neke od banaka jer samo na taj način ostvaruje izuzetno povoljne uslove, sa nižom kamatnom stopom nego da je sam otišao direktno na šalter iste te banke. Na ovaj način se stimulišu kvalitetne firme iz oblasti građevinarstva koje su posvećene povećanju energetske efikasnosti i to rade kvalieteno.

Related Posts