24/7 smo
Vam na usluzi
063 105 9222

PITANJA

Da li treba da menjam staru drvenu stolariju?

Naš odgovor na ovo pitanje je: DA. PVC stolarija jeste finansijska investicija, ali brzo ćete osetiti efekte promene. Manje ćete struje trošiti na grejanje i hlađenje, a kvalitet života u kući ili stanu će biti osetno bolji.

Za zamenu stolarije banke odobravaju i povoljne kredite, pa je i to jedan od načina da dođete do sredstava za nove prozore.

 

Da li da ugradim alu ili pvc stolariju?

PVC stolarija je izbor koji se preporučuje za stambene prostore. Otpornija je na fizička oštećenja. Daje dobru toplotnu i zvučnu izolaciju, što umanjuje troškove grejanja i hlađenja. Alu stolarija se preporučuje kada su u pitanju velike površine koje treba zastakliti: izlozi, lokali, ulazna vrata, staklene fasade… Njena prednost je u čvrstoj i laganoj konstrukciji.

KOLIKO TRAJE PROCes ugradnje?

Kada nas kontaktirate, naši majstori dogovaraju sa vama izlazak na teren, radi uzimanja dimenzija. Izrada elemenata traje 3-7 radnih dana, nakon toga pristupa se ugradnji. U toku jednog dana vrši se demontaža stare stolarije, i ugradnja nove. Za sutradan mogu da ostanu završi radovi (obrada zida oko prozora, okapnice, podprozorske daske).

Ugradnja PVC prozora

Preporučujemo ugradnju petokomornih ili šestokomornih profila. Parametri o kojima treba da vodite računa pri odabiru su:

  • debljna profila
  • predviđena debljina stakla
  • toplotna provodljivost
  • zvučna izolacija

Naša preporuka su profili nemačkog proizvođača INOUTIC, koji daje garanciju od 25 godina na svoje proizvode.

Da li je jeftinije da kupim polovnu stolariju?

Kao i kod svake druge kupovine, polovne stolariju kupujete na sopstveni rizik. Nema garancije, nije rađena po meri, i moguće je da ima skrivena oštećenja koja nećete primetiti na prvi pogled. Odluka je svakako na vama.

Da li će mi se pojaviti vlaga nakon ugradnje PVC prozora?

Ova stolarija dobro dihtuje, pa je neophodno prostorije redovno provetravati. Da ne bi dolazilo do kondenza na prozorima, birajte profile sa termoprekidom. Druga mogućnost su prozori sa ugrađenim provetravanjem, koji omogućavaju nesmetano strujanje vazduha u prostoriji, bez otvaranja prozora.

D
a li je važno koje ću staklo izabrati?

Staklo čini najveći deo prozora, pa samim tim i najveću površinu za razmenu toplote. Zato staklo mora da bude termoizolaciono, a još bolje je ako se odlučite za niskoemisono termoizolaciono staklo, koje smanjuje gubitak energije i do 60%. Pored njih, koriste se još:

  • ClimaGurad, staklo sa izuzetnim termoizolacionim karakteristikama
  • troslojno staklo (međuprostor ispunjen argonom)
  • ornament staklo (dekorativno, sa neravnom površinom)
  • parsol staklo (u raznim bojama)
  • pamplaks (sigurnosno, protivprovalno)
Koliko su važni prateći elementi: roletne, komarnici, venecijaneri?

 

Roletne imaju višestruku ulogu: daju dodatnu zvučnu i toplotnu izolaciju, štite prozore od naleta vetra i kiše. Zaklanjaju od radoznalih pogleda, a leti štite od vrućine. Komarnici su odličan dodatak za kuću ili stan. Prozor možete da ostavite širom otvoren, bez bojazni da će uletati muve, komarci i drugi insekti. Takođe, ne morate da koristite razne hemikalije da biste se rešili napasti.

Related Posts