24/7 smo
Vam na usluzi
063 105 9222

PVC stolarija

f7affa21a2f3f1c9e30cf4ddcbf904b6
PVC profili

 

Osnovna sirovina koja se koristi za proizvodnju PVC profila je tvrdi PVC profil. Osnovni materijal za njegovu proizvodnju je kuhinjska so (NaCl), dok su drugi materijali nafta ili prirodni gas koji su takođe prirodne sirovine kao kuhinjska so. Primenom posebnih hemijskih tehnologija dobija se prah tvrdog PVC-a. U postupku dobijanja PVC profila koji se koristi za izradu PVC stolarije koriste se dodaci koji poboljšavaju osobine krajnjeg proizvoda. Naime, da bi PVC stolarija našla široku primenu u današnjem svetu građevinarstva bilo je potrebno da poseduje osobine koje drugi materijali ne poseduju. Tako da usavršavanjem procesa proizvodnje krajnji proizvod je dostigao maksimalne karakteristike u pogledu:

  • dugotrajnosti
  • otpornosti na spoljašnje uticaje
  • termičke stabilnosti
  • zvučne izolacije
  • bezbednosti
  • lakog održavanja.
…PVC Stolarija – maksimalan komfor i ušteda

Konačno je dobijem materijal koji je omogućio da se savremena stolarija može izrađivati u bezbroj oblika i kombinacija sa najrazličitijim vrstama otvaranja i u širokom spektru boja. Ali ono što PVC stolariju čini posebnom i jedinstvenom su energetske uštede koje se sa njom postižu. Danas, kada je energetski pasoš svakog objekta obavezan i kada je ušteda energije postala imperativ, PVC stolarija odnosi primat u odnosu na ostale materijale.

 

Jednostavno, izbor kvalitetnog profila i kvalitetna ugradnja omogućiće Vam minimalne gubitke toplotne energije tokom hladnih zimskih meseci i veliki stepen zaštite od prodora toplog vazduha u toku vrelih letnjih dana kada uređaji za rashlađivanje prostorija su najznačajni potrošači. Izuzetna zvučna izolacija zaokružuje PVC stolariju kao idealan proizvod.

Ukoliko dodamo da se u savremene PVC prozore ugrađuju i različita termoizolaciona stakla sa svojim posebnim karakteristikama, a da vrata mogu biti sa prečkom, sa panelom, polupanelom i da je broj različitih načina otvaranja prozora zaista veliki, kao i da se pre izbora morate upoznati sa kvalitetom okova koji se koristi pri proizvodnji stolarije, biće Vam jasno da morate dobro razmisliti i uputiti se kome ćete poveriti posao zamene stare stolarije.

Nikako ne smemo zaboraviti estetsku komponentu bez koje se savremeno građevinarstvo ne može zamisliti. I na kraju je veoma lako održavanje jer je dovoljno povremeno očistiti suvom krpom ili nekim običnim sredstvom za čišćenje.

 

O čemu morate razmišljati!

 

Pri izbora firme koja će Vam raditi zamenu stare, dotrajale stolarije morate tačno znati šta želite od nove stolarije. Ukoliko hoćete

  • energetsku efikasnost,
  • zvučnu izolaciju,
  • dugotrajnost i
  • estetsku komponentu

onda  morate pažljivo odabrati firmu sa kojom ćete sarađivati. Osim izbora kvalitetnog profila renomiranog proizvođača, izabrana firma mora imati obučeno osoblje koje će pravilnom i po propisu ugrađenom stolarijom obezbediti njenu potpunu funkciju.

Kontaktirajte nas kada god poželite, odgovorićemo Vam u što kraćem vremenskom roku.

Related Posts