30.07.2020

Staklo

 

Float Glass

Float staklo je naziv za postupak formiranja staljenog stakla u velike, ravne ploče. Tokom postupka, rastaljeno staklo lebdi na rastopljenoj kašici, stvarajući najglađe moguće, tanke staklene ploče.


Ovo je osnovni list stakla pre nego što ga seče, tretira, dograđuje i postavlja u okvir - početni materijal za vaš prozor. Ovo je jeftino, bezbojno staklo kao polazište za ono što će postati kvalitetni prozori, staklena vrata i ploče.

Sigurnosno laminirano staklo

Laminirano staklo je izuzetno snažno, sigurnosno pojačano staklo stvoreno spajanjem najmanje dve ploče oko unutrašnjeg sloja PVB-a (polivinil-butiral). Ovaj postupak koristi proces topljenja i pritiska sa visokim pritiskom da bi se stvorio super jak panel.


Ako vam treba staklo da stanete u okvir ako je razbijeno, ili  iz bezbednosnih razloga, to bi bio jedan od najboljih izbora. Na kraju, to je tehnologija laminiranog stakla koju ćete naći u vetrobranskom staklu svog vozila: obezbeđivanje da predmet koji se sudari sa staklom ne udari u putnika i rasprši komade stakla unutra.

Zatamnjeno staklo

Zatamnjeno staklo je bilo koja vrsta stakla koja omogućava ulazak svetlosti, ali ne može se jasno videti kroz. Zamrznuti uzorci stakla mogu se zamrznuti, oblikovati, premazati ili na bilo koji drugi način dizajnirati tako da ne možete gledati kroz njega i videti više nego nejasne sjene onoga što stoji iza. Zbog toga je ovo najpopularnija vrsta stakla za prozore u kupatilu, tuš vrata i prostore za ulazna vrata.


Iako se vodi diskusija o tome da li zaista nudi dovoljno privatnosti za kupaonice i tuševe ili ne, zatamnjeno staklo obično se isplati svima koji u prirodi žele više prirodnog svetla.

Kaljeno staklo

Kaljeno staklo je grejno staklo - samo sa četvorostrukom snagom. Kaljeno staklo se ne može seći, pa se postupak kaljenja vrši tek nakon što se žareće staklo preseče i završi u željenoj veličini. Verovatno imate kaljeno sigurnosno staklo u svom automobilu, tako da ih možete razbiti u slučaju nužde.

Izolovano staklo

Prozori iz izolovanog stakla dolaze u jedinici koja je optimizovana za energetsku efikasnost. To mogu biti dve ili tri staklene ploče sa argonom u razmacima između okna. Staklene ploče u izolovanoj jedinici su obično laminirano ili kaljeno sigurnosno staklo.


Izolovana staklena prozorska jedinica takođe ima komponentu za sušenje, osiguravajući da se kondenzacija neće stvoriti između ploča na kojima je ne možete obrisati. Prozori iz izolovanog stakla su odličan izbor za spoljno staklo koje će vam pomoći da snizite troškove grejanja i hlađenja.


Nisu sve izolovane jedinice od stakla kreirane podjednako, zato budite sigurni da uporedite svoje mogućnosti za najbolje ocene energetske efikasnosti.